Lobby renovation incorporates living wall in Portland, Maine

Gallery

For this office lobby located in the central business district of Portland, Plantwerks collaborated with the property management team, architects and lighting specialists to incorporate a living wall design with various colors and textures to enhance the space when stepping into the Class A building.

Living walls and biophilic design in Portsmouth, NH

Global Aquaculture Alliance and Plantwerks teamed up in creating a focal wall at their new corporate headquarters integrating multiple, biophilic design elements including two living walls, a water feature, a Koi pond, and natural stone.

Holiday design brings joy to central Maine healthcare

Plantwerks dressed the reception of a Maine healthcare facility in high style for the holidays. The design exceeded expectations and brought joy to patients, employees, and visitors.

Double living wall creates “wow” factor

Global Aquaculture invested in a wellness “wow” factor in their new office. The double living wall installation resulted in a “wow”  factor that Global Aquaculture wanted to achieve for their employees and clients. Plantwerks provided on-site green wall “fun facts” and education on plant care for  employees.

A focus on employee wellness with lush greenery

“The Shed at Imarc” expanded and opened with a focus on employee wellness.
Imarc’s new industrial office is filled with lush greenery along the window wall adding a new dimension to the interior. The earthwall and sansevieria creates a divider defining the entrance and directing traffic flow.

Life-like exterior plants withstand natural elements

The Plantwerks team worked with The Cliff House, an award winning luxury hotel resort in Maine, to find a solution for a unique problem. The Cliff House sits atop the rocky cliffs of the southern Maine coastline offering sweeping vista views of the shoreline and ocean from the guest room balconies. While the ocean views from the balconies are quite majestic, some patrons complained about the drab concrete rooftops below.

The Plantwerks team added a beautiful, versatile, and maintenance free solution using custom built exterior containers and cutting edge Polyblend Life-Like exterior plants. This high end faux plant material is very realistic, blends into the natural environment, and is extremely durable designed to withstand the most extreme natural elements of ultra violet light, rain, wind, and snow.

Green installations at New Topsham Care Center

Plantwerks installed a living wall and vertical tropical plant peace garden at the new medical care facility. The green design provides comfort and beauty for the medical patients and employees.